Volksuniversiteit Den Haag

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: 20-3525

Cursus bandcoaching (t/m 20 jaar) - 10 sessies

Cursus bandcoaching (t/m 20 jaar) - 10 sessies
Cursuscode: 20-3525

Jullie zijn al een band en jullie repeteren regelmatig. Maar je wilt méér, of je ontwikkeling gaat niet snel genoeg. Deze cursus is bedoeld voor bands die wat "hulp" kunnen gebruiken. Onder professionele begeleiding werk je samen aan : het "nog beter" leren samenspelen, je onderlinge dynamiek en timing te verbeteren, nummers bewerken en arrangeren. Kortom: alle facetten om de kwaliteit van de "sound" en de "muziek" van je band te vergroten.

Tevens wordt aandacht besteed aan zaken als podiumpresentatie, show, studiobasics en bandmanagement.

De cursus wordt afgesloten met een optreden èn een studio-sessie waarin een eigen nummer wordt opgenomen.

De cursus bestaat uit 10 wekelijkse of tweewekelijkse sessies van anderhalf uur.  Je kunt inschrijven met een band van maximaal 6 personen. Betaling in termijnen is mogelijk. Lesdag en -tijd worden in overleg met de docent bepaald.
LET OP!
Afgesproken lessen kunnen tot 24 uur voor de les worden geannuleerd. Lessen die korter van tevoren worden geannuleerd, vervallen.

Meer over docent Lennert Kemper:

Mijn muzikale reis begon al op jonge leeftijd. In mijn basisschooltijd volgde ik slagwerkles, maar kwam door mijn ouders al snel in aanraking met gitaargeoriënteerde muziek. Op mijn veertiende ben ik begonnen met gitaarspelen en ging ik direct op elektrische gitaarles. In de loop der jaren heb ik lessen gevolgd bij verschillende getalenteerde docenten, onder wie Rik Fennis, Fredo Wagner en Phil Cosby. De vooropleiding van het conservatorium volgde ik aan het Malcolm Davies Music Centre in Den Haag. In die periode ben ik ook begonnen met zelf gitaarles geven en ontwikkelde daar al snel een passie voor. Daarom heb ik mij tijdens mijn bacheloropleiding gespecialiseerd in muziekeducatie. Daarnaast volgde ik diverse extra vakken, cursussen, workshops en masterclasses, onder meer van Berklee Online en virtuoze gitaristen als Andy Timmons, Mike Stern en Ezequiel Menalled.

Als uitvoerend muzikant heb ik de afgelopen 10+ jaar live en in de studio gewerkt met diverse getekende en onafhankelijke bands, artiesten, projecten en producers. Hieronder vallen Dreamwalkers Inc., Kristoffer Gildenlöw (Kayak, Pain of Salvation, For All We Know, Neal Morse, Robby Valentine), ReSolve, Dan Pierson, Heidevolk, diverse singer-songwriters, coverbands, popbands en lokale televisiezenders. Ik ben nog altijd actief als sessiemuzikant, bandleider en songwriter.

Data en tijd in overleg
10 lessen van 1 uur aanvangstijd (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 695,00
Dhr. L. (Lennert) Kemper
-
Locatie: Zuid57 (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
L. (Lennert) Kemper
L. (Lennert) Kemper
Gitaar- en muziekles geven doe ik al vanaf 2008 vanuit de overtuiging dat iedereen muzikaal is en gitaar kan leren spelen, ongeacht leeftijd of achtergrond. Inmiddels heb ik honderden leerlingen geholpen, gecoacht en begeleid om de eerste stappen te zetten of beter te worden als gitaristen en muzikanten. Ik heb ervaring met het geven van privé- en groepslessen gitaar, songwriting en toegepaste muziektheorie, het leiden van muziekworkshops en het coachen van bands. Dit heb ik gedaan bij diverse (muziek)scholen, organisaties, in mijn eigen lespraktijk en online wereldwijd via diverse videochat-media.