Volksuniversiteit Den Haag

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: 20-2250

Lezingenserie - Plantenverhalen

Lezingenserie - Plantenverhalen
Cursuscode: 20-2250

Lezingen vanuit cultuurhistorisch perspectief over de symboliek en het gebruik van planten. Plantenverhalen gaan niet alleen over planten maar ook over mensen. Planten hebben altijd een grote rol gespeeld in de geschiedenis van ons mensen, met aanzienlijke economische en politieke belangen. Planten vormen de basis van de voedselketen en ook van de geneeskunst. Ze spelen ook een rol in de 'kleine' geschiedenis: in het dagelijkse leven van de 'normale' mens. Dit is terug te zien in gebruiken, volksverhalen, symboliek en culturele betekenis die planten hebben gekregen. In de lezingen zijn de volksverhalen verweven met informatie over de context. Een aantal lezingen zullen in het Haagse groen gehouden worden, waar de hoofdrolspelers groeien. 

1. 'Gewortelde Geschiedenis, over de geschiedenis, symboliek en het gebruik van planten in noordwest Europa in met name de Keltische cultuur 
2. 'Fabels en feiten over planten & liefde' en 'Plantenverhalen uit het Midden-Oosten'
3. 'Geschiedenis en verhalen van vrouwen en kruiden' 
4. 'Plantenverhalen uit Japan'

lezing plantenverhalen

Locaties
Lezing 1 en 3 vinden buiten plaats op Stadsboerdeij Pluk in Loosduinen.
Lezing 2 en 4 vinden binnen plaats, in lokaal 0.06 van Zuid57.

 

Zaterdag 19 september 2020
4 lezingen van 2 uur aanvangstijd 14:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 92,00
Mw. A. (Annet) Breure
14:00 - 16:00
Locaties: Pluk! Den Haag, Zuid57 (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
A. (Annet) Breure
A. (Annet) Breure
Annet Breure (MA Arabisch) geeft lezingen en is verhalenvertelster. Ze combineert haar kennis van talen en culturen met haar liefde voor planten. Als dochter van een bioloog heeft ze die al vroeg meegekregen. Plantenverhalen heeft ze in 2018 opgericht, meest recentelijk heeft ze de aflevering 'Plantenverhalen uit Japan' ontwikkeld, na drie maanden veldwerk aldaar.