Tekenen - Aquarelleren (beginners en gevorderden) dagcursus

Tekenen - Aquarelleren  (beginners en gevorderden) dagcursus

U bent hartelijk welkom in deze cursus, die gehouden wordt op een centraal gelegen plek, in een prachtig verbouwd herenhuis, midden in het Statenkwartier. Gemakkelijk bereikbaar met tram 16, nabij de Frederik Hendriklaan en het Gemeentemuseum. In deze cursus zullen we ook eenmaal het Gemeentemuseum bezoeken.

De cursus is geschikt voor jong en oud, beginners en gevorderden. De beginners leren op een speelse manier, stap voor stap de technieken. De gevorderden kunnen zich meer uitleven in hun schilderwijze en dramatiek.

Inhoud
In het eerste gedeelte, tenminste de eerste drie lessen, wordt aandacht gegeven aan het tekenen, de vorm, opzet en compositie. Zodat u ook voor een aquarel een eenvoudige opzet kunt maken. Daarvoor gaan we eerst los schetsen, zonder direct een geweldig resultaat  te verwachten. Om daarna de vorm en compositie wat te vereenvoudigen, zodat het overzichtelijker wordt.
Vervolgens wordt de aquareltechniek behandeld: Het opspannen van een aquarel, nat in nat en laag over laag werken en kleur mengen. U krijgt u de kans om ook te experimenteren met het materiaal.

De onderwerpen zijn verbonden met de natuur. Natuurlijke stillevens, landschap en mens tekenen staan centraal. We werken figuratief en klassikaal.

cursus aquarelleren

Materiaal
De eerste les werken we met houtskool op schetspapier. De docente neemt het materiaal mee. Dan krijgt u ook een lijst, waarop vermeld staat wat u kunt aanschaffen. Vaak hebben de cursisten zelf al wat materialen thuis. Mocht het moeilijk zijn voor u om zelf het materiaal te kopen of mee te nemen, dan kan de docente hier voor zorgen.

Donderdag 13 februari 2020
12 lessen van 2 uur aanvangstijd 14:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Mw. S.M. (Sandra) de Haas
Locatie: Henri Couvéehuis (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving nog open >
S.M. (Sandra) de Haas
De enthousiaste docente heeft veel ervaring in het geven van de cursus Tekenen/Aquarelleren. Zij heeft gestudeerd aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunst en is beeldend kunstenares en bevoegd docent.