Cursus Chinees schilderen en kalligraferen

In deze cursus maak je kennis met traditionele Chinese teken- en schildertechnieken, kalligrafie en stempeltechnieken. Deze technieken worden in China vaak gecombineerd toegepast en vergen een hoge mate van concentratie en goede penseelbeheersing. Je leert de materialen kennen (penseel, papier, inktstaaf en inktsteen) en ontdekt hun bijzondere eigenschappen.

cursus chinees schilderen      cursus chinees schilderen en kalligraferen

En natuurlijk ga je direct zelf aan de slag.

Het gebruik van de materialen (penselen, rijstpapier, inkt en verf) tijdens de lessen is bij de cursusprijs inbegrepen.

Donderdag 13 februari 2020
6 lessen van 2,5 uur aanvangstijd 19:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Dhr. L. (Le Sheng) Zhou
Locatie: Zuid57 (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving nog open >
L. (Le Sheng) Zhou
Penseelkunstenaar Zhou Le Sheng (1954) kreeg van jongs af aan les in de klassiek Chinese teken- en schildertechnieken. Na de Kunstacademie in Shanghai studeerde hij Sumi-e in Japan en in 1990 studeerde hij af aan de Shi Mi Zi Academie in Tokio, Japan. Van 1991-1999 studeerde hij Westerse teken- en schildertechnieken aan de Vrije Kunstacademie in Den Haag. Le Sheng was 10 jaar (1999-2010) docent klassiek Chinees schilderen aan de Vrije Kunstacademie in Den Haag. Sinds 2005 is hij o.a. docent aan de Volksuniversiteiten in Amstelveen en Den Haag en aan de Cultuur en Kunstacademie in Maassluis. Werken van hem zijn regelmatig te zien op tentoonstellingen in binnen- en buitenland. Recentelijk heeft hij werken tentoongesteld in Shanghai en in Pulchri in Den Haag.